Black Matters, Aalborg Universitet København, 2014

Titlens dobbeltbetydning henviser til både astrofysikkens begreb sort stof, sorte huller, og til udsagnet, sort har betydning, sort humor, sort tale, sort dag, den sorte skole, i moden: det nye sort, den mørke middelalder, og direkte, farven sort, dvs. fravær af farve, m. m.

Black Matters vil bestå af en glaskasse med målene 90cm x 90cm x 45cm/28,5cm. Glaskassen fremstilles i hærdet 8 mm weisglas, bunden af 10 – 12 mm hærdet weisglas. Gavlene består af 3 lag 6 mm glas i 3 forskellige udgaver/farver: Vinduesglas som fremstår med en sart grøn kant, weissglas som fremstår med en klar kant, røgfarvet glas som fremstår med en sort kant.

Kanternes farver fremtræder på grund af og afhængig af dybden i glasset, dvs det man ser er betinget af den vinkel, hvorfra man ser. Står man foran skulpturen ses de 3 farvede striber, står man skråt overfor gavlen ser man gennem klart, eller let tonet glas. Ser man direkte gennem gavlene ser man ind i mørke.

Skulpturen har form som en montre, eller som et gennemskåret hus uden udhæng. Inden i kassen/skulpturen/ montren gentager gavlene sig i en række på 5, hver med et mellemrum 20,25 cm.

Black Matters 1 og 2, på Ålborg Universitet i København

Fotograf: Erling Lykke Jeppesen